Ervaringen

Rust en overzicht

In een onrustige tijd door een verbouwing waarbij onze hooggevoelige dochter haar eigen vertrouwde, rustige plekje in huis even kwijt was, was het voor haar heel fijn extra aandacht te krijgen van Heidy. Ze straalt rust uit, neemt de tijd voor je en onze dochter heeft zich vanaf het eerste moment opengesteld. Zij en wij kregen praktische tips maar ook oefeningen die onze dochter geholpen hebben om meer grip op en overzicht over de dingen te krijgen, rustiger te worden en zich minder snel zorgen te maken. “Heidy is heel lief en is ook heel open over zichzelf. Je kunt alles tegen haar zeggen. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ik vond het fijn om met haar te praten en te werken”. Aldaar het compliment van onze dochter zelf ;-) Dank je wel voor je hulp Heidy.

Heidy kwam op ons pad door een lezing op school over hoogsensitiviteit.

Onze zoon is hooggevoelig en wij waren op zoek naar handvatten om hem hierbij te helpen, helpen in de zin van ondersteunen. Ook voor ons als ouders was het fijn om te horen dat een kind met hooggevoeligheid de dingen heel anders binnen krijgt en ervaart en dat dit een andere manier van aanpak vraagt. Je ziet je kind vechten met bepaalde dingen en je wilt hem hierbij helpen zodat hij het wat makkelijker kan krijgen, nu en in de toekomst.
Na de lezing op school heb ik contact opgenomen met Heidy en dat voelde meteen goed! Heerlijk om te merken dat er zonder veel woorden meteen begrip was en dat we gehoord werden in onze hulpvraag.
Heidy heeft kennis gemaakt met onze zoon en vanaf het moment dat zij hier binnenstapte was er een klik tussen hen. We hebben hem zien opbloeien en zien groeien in zelfvertrouwen. Zij heeft hem geconfronteerd met zijn eigen gedrag en door middel van rollenspel inzicht gegeven in de gevolgen van dit gedrag. Ook heeft hij aan haar duidelijk kunnen maken waar hij zelf mee stoeide. Hij werd gehoord door haar, voelde zich veilig om zich open te stellen en zijn
gevoel te laten spreken. 
Heidy heeft elke keer de juiste tools bij hem weten in te zetten en de chemie tussen deze 2 was geweldig om te zien. Onze zoon is in inmiddels zover dat hij opmerkt wat anderen nodig hebben en waar de grenzen liggen, ook bij zichzelf.
We zijn nog niet klaar met deze ontdekkingstocht en Heidy blijft hem coachen waar nodig en voor zolang nodig, hetgeen rust geeft, bij hem en ons. Heidy is een zeer sensitieve vrouw met een heldere visie en een duidelijke kordate manier van aanpak; praktisch en zeer doeltreffend. Een aanrader voor elke HSP!

Voor jou, uit ons hart!

Beste Heidy,

Ik kwam bij jou terecht via een informatie avond, tijdens die avond vertelde jij heel mooi, enthousiast en duidelijk over hooggevoeligheid bij kinderen en ik herkende zoveel van jouw verhaal in onze zoon van 4 jaar dat ik direct na die avond een afspraak met je gemaakt hebt. We konden heel snel schakelen en dat was heel fijn.
Toen jij snel daarna voor het eerst kennismaakte met onze zoon ontroerde me dat, de manier hoe jij contact met hem maakte was heel mooi om te zien en jullie hadden direct een klik samen. Tijdens de sessies kwam van alles op tafel en er gebeurde en veranderde dingen in positieve zin. We kregen duidelijke tips en ook op school werkt jouw input goed. Heel erg bedankt voor je betrokkenheid, geduld en duidelijke tips!

Mijn 7 jarige dochter heeft veel last van driftbuien, kan huilen om ogenschijnlijk "kleine dingen", voelt zich vaak niet begrepen en is heel onzeker op sociaal gebied. Ook valt ze vaak moeilijk in slaap en "heeft ze het druk in haar hoofd", zoals ze zelf aangeeft.
Nadat bij mij als moeder het kwartje viel dat ze wel eens hooggevoelig zou kunnen zijn (na een gesprek met Heidy) keek ik ineens heel anders naar haar. Ik begreep haar, kon makkelijker geduld voor haar opbrengen en zag in dat voor ons vaak kleine, onbelangrijke zaken, voor haar als hooggevoelig kind juist heel groot zijn en extra binnenkomen! En dat maakte dat ze vaak zo extreem reageerde. Deze kennis die Heidy mij gebracht heeft en de consulten die mijn dochter met Heidy gehad heeft, hebben van mijn dochter een veel rustiger en zekerder kind gemaakt. Ze is er nog niet, maar door de ondersteuning van Heidy en de inzichten die ze mij heeft laten zien, kan ik haar nu wel begeleiden hierin en is er veel meer rust binnen ons gezin. Dank je wel Heidy, voor je fijne samenwerking en alles wat je mijn dochter en mij al geleerd hebt!

Heidy komt binnen, en als outsider weet ze direct in beeld van onze dochter te komen.

Ze neemt haar mee langs bijvoorbeeld tekeningen maken, gesprekjes en rollenspellen. Al pratende met Heidy krijgen wij als ouders ook feedback net als onze dochter. Ze leert gemakkelijker haar gevoel uit te spreken, ook als ze niet precies begrijpt waar het vandaan komt. Hier hebben we een grote stap mee gemaakt. Heidy, dank voor je toewijding en betrokkenheid, een geweldige prestatie.

Heidy,

Wat ben ik blij dat jij op ons pad bent gekomen. Hooggevoelig zijn en tegelijkertijd moeder zijn van 2 jonge kinderen, waaronder een hooggevoelige dochter van 4, was alles behalve makkelijk. Ik zag en voelde dat ons meisje, op veel momenten, overspoeld werd door prikkels en daardoor ook door emoties. Huil- en driftbuien van haar en van mij waren aan de orde van de dag.
Het eerste (kenningsmaking) gesprek met jou gaf meteen een goed gevoel. Een gevoel van opluchting. De kennismaking met onze dochter kon niet soepeler gelopen zijn. Je voelde haar feilloos aan en respecteerde haar grenzen. Dat voelde zij op haar beurt ook weer heel goed aan en kon zich daardoor openstellen.
Vanaf daar ging het snel de goede kant op. Wij leerde onze dochter (nog) beter te begrijpen en aan te voelen. Onze dochter heeft nu veel minder vaak een boze bui of een huilbui. Als ze overprikkeld is, dan kan ze zelf heel goed aangeven wat ze nodig heeft. Ze slaapt in haar eigen bed op haar eigen kamer. Ze gaat alleen naar de w.c. en heeft weinig tot geen moeite meer met afscheid nemen van mij of haar vader. Wij hebben zoveel van jou geleerd, lieve Heidy en daar zijn we je eeuwig dankbaar voor!!
Hooggevoeligheid is iets heel moois en dat zullen we onze dochter zeker bijbrengen!
We wensen je veel liefs en alle goeds

Lieve Heidy,

Wat waren wij blij met jouw hulp! In eerste instantie waren wij wat sceptisch omdat wij ons kind vooral niet wilden veranderen en we de sessies vooral niet te zweverig wilden insteken. Onze ervaring met jou is dat je in een aantal sessies in staat bent geweest om heel snel contact te krijgen met ons kind. Dat komt door jouw open houding, rust en kennis. Wat ons nog meer in positieve zin opviel is dat je tijdens en na de sessies al direct praktische tips had waarmee we aan de slag konden. Voorbeeld: ons kind kan fel reageren als hij uit zijn structuur wordt gehaald (bijvoorbeeld bij het ochtend ritueel). Jij gaf aan dat het in dit geval slim is om hem de avond er voor al voor te bereiden op wat er de volgende ochtend/dag komen gaat zodat hij hier al rekening mee kan houden. Dit werkt perfect. Communicatie en aanvoelen van je kind is wederom de sleutel. 
Samenvattend; wij raden alle mensen aan, die tips kunnen gebruiken bij het opvoeden van hun eigen kinderen om, een aantal sessies te doen met Heidy. Het kan nooit geen kwaad om eens een spiegel voor te houden en te analyseren hoe de sfeer/situatie in het gezin is en nog belangrijker hoe het verbeterd kan worden. Je krijgt meer inzicht in het gedrag van je kinderen zodat je nog beter in staat bent om hier op te anticiperen. Hierdoor komt iedereen (zowel papa/mama als de kids) lekkerder in zijn of haar vel te zitten en wordt de sfeer in huis nog beter!
Bedankt voor alles!!!!!

Concreet, praktisch en prettig

"Wij hebben Heidy als persoon en haar aanpak als heel prettig ervaren. Zij
heeft op een rustige en toegankelijke wijze het vertrouwen opgebouwd met ons
kind en met ons. De gesprekken en haar observaties hebben ons veel inzicht
gegeven en Heidy weet deze inzichten ook goed te vertalen naar concrete
handvatten die we nu heel fijn in situaties kunnen toepassen. "

Bedankt!

Enorm bedankt voor het coachen van onze zoon. Niet alleen hij, maar ook wij als ouders en de juf hebben veel van dit traject geleerd. Fijn om te merken hoe betrokken je bent bij ons kind en ons gezin. Mijn zoon heeft meer zelfvertrouwen gekregen, kan beter omgaan met zijn boosheid en vond het vooral erg leuk om met je te werken. We hebben er vertrouwen in dat we met al jouw tips vooruit kunnen. Maar als we toch nog ergens tegenaan lopen, weten we je zeker te vinden. Heel veel dank voor alles!

Zeer goed toepasbare tips die direct tot meer rust in huis leiden

Onze beide kids zijn hooggevoelig. De jongste heeft altijd veel gehuild. Zelf al best wel wat gelezen over hooggevoeligheid, maar zochten een beetje extra ondersteuning.
Nu na een paar bezoeken en super praktische tips is iedereen een stuk relaxter in huis en mochten de emmertjes toch nog eens overlopen dan weten we nu beter wat we kunnen doen.
Hartstikke bedankt!

​Een totaal ander kind na 3 sessies

Heidy heeft onze oudste zoon geweldig geholpen. Van School, BSO en sportclub kregen we te horen dat onze zoon wat passief, ongemotiveerd was en niet lekker in zijn vel zat. Ook thuis veroorzaakte zijn gedrag problemen. Zelf konden we niet achterhalen wat nu precies de oorzaak van zijn gedragsprobleem was. Vanuit school kregen we helaas niet die feedback, waar we eigenlijk op hadden gehoopt. Voor hen was het gedrag van onze zoon acceptabel en werd geen verdere actie ondernomen. Nadat we de keus hadden gemaakt om professionele hulp in te schakelen zijn we op zoek gegaan naar de juiste persoon. Bij Heidy hadden we meteen een goed gevoel, no-nonsense en zeer pragmatisch ingesteld. Tijdens de sessies kwam zij zeer professioneel over en gaf ons als ouders na elke sessie een inhoudelijk goede en begrijpelijke terugkoppeling. Ze raakte heel snel vertrouwd met onze zoon en al na 3 sessies hebben wij een totaal ander kind. Heidy raakte bij onze zoon de spreekwoordelijke ‘gevoelige snaar’ en al snel kwam de werkelijke oorzaak van zijn gedragsproblemen aan het licht. Met praktische tips naar ons als ouders, maar ook naar de leerkrachten van de school, hebben we nu het gereedschap in handen om te zorgen dat onze zoon, ook na de sessies lekker in zijn vel blijft zitten.

​Van negatief naar positief aandacht kunnen vragen

"Onze dochter zat duidelijk niet lekker in haar vel. Lastig om alle prikkels op een dag goed te verwerken. Voor dat we met Heidy aan de slag gingen probeerde ze vaak negatieve aandacht te vragen. Dit is nu echt anders. Heidy heeft geholpen dat onze dochter veel duidelijker kan aangeven wat ze nodig heeft en haar emoties kan benoemen. Natuurlijk is het nog wel eens lastig maar we zijn een hele goede stap in de richting. Bedankt!"

​Professionele coaching voor ouders

"Dankzij de coachingsgesprekken met Heidy krijg je inzicht in het uitzicht van de
problematiek. Je zit er zelf middenin en je hebt vaak geen overzicht meer. Daarin is
zij sterk: zij reikt praktische HANDvatten aan en geeft vertrouwen om er op een
andere manier naar te kijken, dat geeft rust en inzicht en maakt dat je stappen gaat
zetten.
Daarnaast creëert zij een veilige en geborgen sfeer, waardoor ik mij gehoord voel.
Door haar doortastende vragen kom je zelf tot de antwoorden, want je moet het zelf
doen. Kortom, na haar coachingsgesprek krijg je weer focus en vertrouwen en is
daarom een aanrader!

​(Be)grip en weer echt contact maken

Mijn dochter had last van afscheid nemen en met nieuwe dingen die op haar pad kwamen
en deze werden steeds heftiger en ik vond het steeds moeilijker om hier grip op te
krijgen. Door glinsterkind hebben mijn dochter en ik rust en balans gevonden en hoe
we elkaar kunnen begrijpen. Mijn kind is door glinsterkind echt veranderd ze is
opener en durft voortaan aan te geven wanneer ze iets spannends vindt.. En niet
alleen mijn dochter is veranderd ik ook als moeder!!!

Lieve Heidy

​Ik vond het heel leuk: je vertelt heel duidelijk,  ik vond de spelletjes heel leuk. Je kunt goed met kinderen omgaan en werken. Ik kon ook goed met jou werken. Doei, Heidy                                                                                                                                                                                                                                       Ik vind je heel lief. (meisje 8 jaar)

​Twee interessante thema-avonden

Op 17 februari heeft Heidy op onze school een interessante informatieavond gegeven
over faalangst. Ze sprak met de aanwezig ouders over de betekenis hiervan in je
leven. Veel kinderen en volwassenen worstelen hiermee en vinden het lastig om het
bespreekbaar te maken. Het is van belang om dit op jonge leeftijd te onderkennen
zodat kinderen hier mee leren omgaan. Heidy gaf de ouders veel suggesties vanuit
onderzoek en de praktijk van alledag. Het was al snel duidelijk dat de inhoud van
het onderwerp bij veel ouders herkenning opriep. Er werden verschillende
bespreekvormen aangeboden, zodat in een veilige setting persoonlijke ervaringen
konden worden uitgewisseld. Een gevoel van het bespreekbaar maken van ervaren
faalangst bij kinderen en bij jezelf maakte dat het een feest van (h)erkenning werd.
Het was een geslaagde avond voor alle aanwezigen!

Op 24 februari gaf Heidy op onze school een informatieavond over hoog sensitiviteit.
De avond werd druk bezocht. Het was even spannend omdat veel ouders met hoog
sensitiviteit worstelen. De vraag was duidelijk, is het een vraagstuk van deze tijd
of is het altijd al aanwezig geweest? Wat zijn de beperkingen, maar zeker ook, wat
zijn de voordelen als je hoog sensitief bent? Er werden veel interactieve werkvormen
gekozen, zodat ouders in een kleine groep eigen ervaringen konden delen. Veel ouders
hebben aangegeven dat ze graag een vervolg willen en dat het fijn is dat hoog
sensitiviteit serieus besproken kon worden.
Het werd een avond met een positief vervolg!

​Meer dan een kindercoach

Wat wij zo bijzonder vinden aan Heidy is dat zij altijd uitgaat van de behoefte van
het kind en daar snel een vertrouwensband mee kan opbouwen. Zij weet op een op maat
gekozen manier aan informatie te komen die je als ouder niet altijd boven tafel
krijgt van je kind. Wat zij constateert, communiceert zij in heldere gesprekken en
verslagen en altijd voorzien van advies. Hierdoor is zij niet alleen een kinder-
maar ook een oudercoach. Daarbij zijn kernwaarden als bevlogenheid, passie en
zorgvuldigheid waarden die Heidy kenmerken als persoon met liefde voor haar vak.

Vertrouwen

​Wij hebben Heidy gevraagd een inventarisatie te maken van problemen die onze dochter van vier aangaf bij ons. Met name dat ze (op school) niet lekker in haar vel zat. Wij maakten ons zorgen dat haar spontane, maar drukke gedrag hierbij een rol zou spelen. We waren positief verrast door de zorgvuldige en persoonlijke manier van werken van Heidy. Er werd ruim de tijd genomen om alles goed in kaart te brengen, waarbij wij als ouders ook de tijd kregen ons verhaal te doen. Haar contact met ons en onze dochter verliep daarbij altijd zeer prettig. We hebben als resultaat van haar beoordeling diverse praktische handvaten gekregen om onze dochter goed te kunnen ondersteunen. Wij gaan met vertrouwen hiermee aan de slag. Bedankt, Heidy.

​Helderheid

Wij hebben Glinsterkind benaderd omdat een van onze kinderen met voor ons
onbegrijpelijke stemming/houdingswisselingen te maken had.
Binnen 3 sessies is inzichtelijk geworden dat de oorzaak in hoog gevoeligheid te
zoeken was.
Deze zienswijze zouden wij niet gekregen hebben zonder hulp.
Nu wij weten hoe ons kind tot bepaalde stemmingen/houdingen komt, kunnen wij dit
veel beter begrijpen en hierop inspelen.
Deze tools hebben wij gekregen door een uitgebreide evaluatie van de sessies.
Terugkijkend zijn wij reuze blij met onze hulpvraag en is ook ons kind blij met de
steun die hij gekregen heeft.

​Jezelf mogen zijn

Het duurde niet lang voordat Heidy het volledige vertrouwen van mijn dochter kreeg. Ze voelde zich veilig en op haar gemak bij haar. Heidy vond niets raar en mijn kind durfde zichzelf daardoor vrijwel meteen kwetsbaar op te stellen. Heidy heeft haar de eerste stappen naar een beter zelfbeeld laten zetten, ze mag zijn wie ze is en ze mag worden wie ze wil en dat is altijd goed. Mijn dochter is zich meer bewust van zichzelf geworden. Maar het proces dat Heidy met haar is ingeslagen, heeft ook ons als ouders gedwongen naar ons eigen handelen te kijken en dat was ook wel nodig ook.

We hebben veel inzicht gekregen naar het waarom ze zo vaak blokkeerde in haar leerproces en in haar sociale contacten. We hebben geleerd dat met hele basale dingen als tijd nemen om te luisteren naar elkaar, complimenten te geven en gevoelens niet te bagaliseren er een veel zekere, lievere en assertiever meisje naar voren komt. Op mij als moeder heeft dat ook weer een positief effect, ik heb veel meer geduld met haar en voel de liefde ook weer stromen. Zonder de begeleiding van Heidy en intuitie zouden we nu zeker niet al zover zijn geweest. Een dank je wel recht vanuit ht hart.