Kindercoaching

Voor ouders

Wat is het?

Voor alles waarin je je wilt bekwamen, moet een diploma behaald worden. Maar wat voor diploma moet er behaald worden als je een kindje krijgt en je het mag gaan opvoeden? 

Het antwoord op deze vraag is een open deur: er bestaat geen leerschool voor het behalen van een opvoeddiploma. Als ouder probeer je je kind naar beste kunnen op te voeden en dat gaat met vallen en opstaan. Iedere ouder zal dit herkennen, iedere ouder herkent ook het gevoel van euforie als er weer een hobbel genomen is en je samen weer verder kunt. Soms zijn er momenten dat het je als ouder niet alleen lukt om een “hobbel” te nemen (en dat is niets om je voor te schamen!).

Je kunt dan de hulp van een kindercoach inroepen. Ik luister, kijk en denk mee, maak je bewust van gedragingen en gewoontes (binnen het gezin) en geef tips en tools om weer verder te kunnen.

Kindercoaching is kortdurend, laagdrempelig en kan preventief werken.

Voor wie?

Ik begeleid kinderen van 3 tot en met de puberleeftijd en hun ouders met problemen op sociaal emotioneel gebied. Dit gebied is heel divers. Het kan gaan om kinderen die gepest worden of zelf pesten, kinderen die faalangstig zijn, kinderen die hun woede moeilijk onder controle kunnen houden, kinderen die het moeilijk vinden hun weg te vinden nadat hun ouders gescheiden zijn. Dit is slechts een kleine greep uit een arsenaal van dingen waar kinderen en hun ouders mee te maken kunnen krijgen en waar ik bij kan helpen. Daarnaast heb ik veel affiniteit met en ervaring in het begeleiden van hooggevoelige - en hoogintuitieve kinderen. In het algemeen geldt: als u of uw kind tegen problemen aanloopt, belt u dan gerust vrijblijvend op. We kunnen dan samen bespreken of ik kan helpen, of dat dat beter elders kan. 

Voor kinderen

Soms zijn er momenten dat je niet weet wat je moet doen. Je zit niet lekker in je vel en komt er niet uit. Wat zou het fijn zijn als er iemand met je meedacht en je probeerde te begrijpen. 

Misschien dat ik je kan en mag helpen? Ik kom heel graag bij je langs om naar je te luisteren en met je te praten. Soms is praten heel moeilijk. Om het makkelijker te maken, neem ik klei, verf, potloden, een pop of bijvoorbeeld een spelletje mee. We kiezen altijd voor spullen waar jij je goed en veilig bij voelt. 

Lijkt het je wat om samen aan de slag te gaan? Als ik je kan en mag helpen, hoop ik je snel te zien!