Over mij

Mijn naam is Heidy Kerste. Ik ben getrouwd en heb twee schatten van dochters. Mijn meiden zijn 6 en 8 jaar oud en ik “coach” ze met heel veel liefde en plezier. Het moederschap heeft me veel gebracht en aan de andere kant doen inzien dat opvoeden soms lastig kan zijn. Mijn ervaringen zet ik graag in als ik anderen op weg help. 

Naast het vervullen van het moederschap heb ik 17 jaar met veel passie lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Ik was docente Frans en daarnaast heb ik me steeds ingezet om kinderen individueel of in klein groepsverband te ondersteunen. Dat deed ik vanuit mijn rol als mentor, en als faalangstreductie – en sociale vaardigheidstrainer. Na verloop van tijd  kwam daar het begeleiden en beoordelen van aankomend collegae bij. Maar naar mate de tijd verstreek, bemerkte ik steeds vaker dat ik te weinig tijd had om de aandacht en zorg aan kinderen te besteden die er nodig was (en die ze verdienen!). Vandaar dat ik in mei 2014 de keuze maakte om mijn baan in het onderwijs op te zeggen en mijn hart te volgen. Het volgen van mijn hart bracht me bij kindercoaching. Ik heb daartoe onder andere een opleiding tot kindercoach gevolgd aan het instituut Sonnevelt Opleidingen.

Coachen is voor mij het aanboren van inzichten en het teruggeven van vertrouwen aan ouders en kind. Ik gebruik mijn jarenlange ervaring vanuit onderwijsland en het moederschap. Daarnaast kan ik putten uit veel kennis en kunde vanuit diverse opleidingen – opleidingen die allemaal gericht waren op het coachen van mensen en (jonge) kinderen. Naast ratio kan ik ook steeds een beroep doen op mijn gevoelscomponent. Ik kan daardoor snel contact maken met kinderen en hun ouders en tot de kern van het probleem komen. Gevoel en ratio gaan hier hand in hand.

Wat is het fijn om je expertise, gevoel en ervaring in te kunnen zetten om kinderen en hun ouders verder te kunnen helpen.